20 Mart 2012 Salı

Sony Ericsson X10 Mini Pro Full Brick Kesin Çözüm

Full Brick Kesin Çözüm

X10 mini Pro U20i Çökerse, Hatalı rom yüklenirse Kesin Çözüm..
Gecenlerde hatalı bir rom yükledim mini pro yerine mini romu yüklemişim. Dokunmatik ve tuşlar çalışmıyordu. Bazı arkadaşlar pc companion ve seus ile halloluyor yazmışlar ama ben denediğimde uygun yazılım bulunmamaktadır diyor. Velhasıl kelam hiç bir türlü çözemediğim bu sorunu yeni çözmüş bulunmaktayım.


Öncelikle Flashtool v0.2.9.1 versiyonunu indiriyoruz.


http://hotfile.com/dl/139866304/94a2481/Flashtool-0.2.9.1-windows.exe.html


Daha sonra firmware dosyasını indiriyoruz.


http://www.mediafire.com/?84gilnrl70w4x6e


flashtool kurduktan sonra indirdiğimiz farware dosyasını flashtoolun içindeki firmware klasörüne çıkartıyoruz. Eğer çıkarttığımız dosyalar .sin uzantılı dosyalar ise flashtool programında create bundle seceneği ile paketi oluşturuyoruz.


Buraya kadar herşey tamam ise flashlamaya başlayabiliriz. flash düğmesine basıp oluşturduğumuz paketi gösteriyoruz. Sonra ok diyip telefonu geri tuşuna basarak bağlıyoruz. Zaten resimli gösteriyor o aşamayı.


Flaşlama işlemi bittiğinde telefon ilk gün ki gibi orjinal bir yazılıma sahip oluyor.


Flashlarken benim karşılaştığım bir sorun vardı gunlerce çıkamadım işin içinden. Paket oluşturduğumuz kısmı hatırlayın flashlarken o paketi gösteriyorduk. O paketi seçtiğimizde sağda sin dosylarının görünmesi lazım eğer görünmüyorsa flashlama başarısız olur.


Bu durumda yapmanız gerek şey denetim masasından dil ve bölge seçeneklerinden konumu USA dilide english UK yapmanız ve pcye reset atmanız yeterli.


Yardımcı Olunur Bilginize..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder